Előfizetői tartalom

Döntés nélkül is "nyomják" a több-biztosítós modellt - Orbán visszafordítaná

Portfolio
Az MSZP-frakció felháborodottan fogadta az egészségbiztosítókról szóló új jogszabály már elkészült tervezetét, mely egyértelműen a több-biztosítós modellt favorizálja, holott a kormányzat azt hangsúlyozza: a kérdésben még nincs döntés - értesült a Napi Gazdaság. A lap birtokába került tervezet - a korábbi ígéretekkel ellentétben sem a biztosítók, sem pedig az egészségpénztárak szempontjait nem vették figyelembe - úgy tűnik, nem éppen piacbarát megoldásokat tartalmaz. Orbán Viktor Fidesz-elnök egy tegnapi rádiónyilatkozatában azt mondta, hogy ha a kormány a több-biztosítós modell mellett döntene, a következő konzervatív kormány visszavonná azt.

A lap szerint az MSZP-frakció felháborodása miatt az Egészségügyi Minisztérium jogi osztálya az alternatív (egy biztosítós) szisztéma kidolgozásába is belekezd. Ez tulajdonképpen az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) átfogó reformját jelentené.Kapcsolódó cikkünk2007.02.22 09:10Zrt.-vé alakul az OEP - milyen feltételek vonatkoznának az eü-biztosítókra?A nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés