Előfizetői tartalom

Zrt.-vé alakul az OEP - milyen feltételek vonatkoznának az eü-biztosítókra?

Portfolio
Bármely forgatókönyv (egy- vagy több-biztosítós modell bevezetése) mellett is döntenek a koalíciós pártok, a Népszabadság birtokába került munkaanyagból egyértelmű, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) zártkörű részvénytársasággá alakul. Egyetlen tulajdonosa az állam lenne. A biztosítók magatartási szabályait meghatározó, csaknem kész jogszabálytervezet lényegében az SZDSZ egészségbiztosításról szóló, 2006-ban a választások előtt a parlamentnek is benyújtott, ám már meg nem tárgyalt javaslata. Az OEP-részvénytársasággá alakítása melletti érv, hogy így rugalmasabban szelektálhatna a szolgáltatások között, valamint az is, hogy így később könnyebben privatizálható. Lényeges, hogy akárhány biztosító is lenne, díjtételeik csak minimálisan térhetnének el.

Bár koalíciós egyezség, így politikai döntés sem született még az egészségügy biztosítói modellváltásáról, a szaktárca és az üzleti biztosítók képviselői dolgoznak a jogszabálytervezeteken. Amennyiben a több-biztosítós modell mellett döntenek, az üzleti biztosítók piacra lépésének kezdetén az OEP Zrt. feladata lenne a piaci kudarcok korrigálása, a tönkrement...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés