Előfizetői tartalom

Intenzív hozamcsökkenés és gazdasági növekedéslassulás előtt állunk

Portfolio
Az egy hónappal korábban gondoltnál (8.7%) kissé magasabban, várhatóan 8.9%-on tetőzhet majd márciusban az infláció, az adó- és áremelések keltette inflációs hullám azonban az elemzők többsége szerint 2009-re levonul - derül ki a Reuters februári átfogó felméréséből. Összhangban a portfolio.hu konszenzusával, a hírügynökségi körkép szerint is befejeződött a kamatemelési sorozat, idén év végére 7%-ra, 2008 decemberére 6%-ra csökkenhet a jegybanki irányadó ráta. Ez jelentős állampapír-piaci hozamcsökkenésekhez járulhat hozzá. Az elemzői válaszok alapján az látszik, hogy a magyar gazdaság növekedéslassulásának java még előttünk áll.

Kapcsolódó cikkünk2007.02.22 08:35 Véget ért az MNB-sorozat - kamatvágások a láthatáronA friss hírügynökségi konszenzus - saját felmérésünkhöz hasonlóan - is rávilágított arra, hogy egy hónap alatt jelentősen, 1%-ponttal 7.2%-ra emelkedett az idei évi várt átlagos pénzromlási ütem.Kapcsolódó cikkünk2007.02.13 11:30 Lanyhuló GDP-növekedés, "beragadó" infláció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés