Előfizetői tartalom

92 km-nyi új autópálya-szakaszt adnak át idén - hol építkeznek?

Portfolio
Tavaly 177 km-nyi új autópálya-szakaszt adtak át, míg az idei évre 92 km-nyit terveznek, mellyel 1044 km-re nő majd a gyorsforgalmi úthálózat hossza - tudta meg a Világgazdaság a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től, a Nemzeti Autópálya Zrt. jogutódjától. Megjegyzendő, hogy tavaly jóval hosszabb szakaszt (további 86 km-t) is átadhattak volna, ha nem merültek volna fel árvízzel és területkisajátítással kapcsolatos problémák.

Az induló projektek között tartják számon az M7-es Letenye-országhatár közötti 1.1 km-es szakaszát, az M7-es részeként magyar -horvát közös beruházással elkészülő Mura-hidat, továbbá az M6-os Dunaújváros-Bóly közötti szakaszát, valamint az M0-st Gödöllővel (M3-as) összekötő M31-est. A folyamatban lévő projektek között az M0-s keleti szektorának 26.5 km-es szakasza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés