Előfizetői tartalom

Szetey: elindult a szemléletváltás az "alvó medvében" - hogyan értékelnek a közigazgatásban?

Portfolio
Elkezdődött az a hosszú folyamat, amit szemlélet-, kultúraváltásnak nevezhetünk a magyar közigazgatásban (az "alvó medvében") - hangsúlyozta a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón Szetey Gábor. A kormányzati személyügyekért felelős államtitkár bejelentette, hogy ennek első konkrét eredményeként február végére befejeződik mind a 12 minisztérium vezetői állományánál (osztályvezetői szintig) a fentről lefelé történő célmeghatározás. A folyamat nyomán megszűnik az a gyakorlat, hogy mindenki, teljesítménytől függetlenül egyforma jutalmakat kap. Elmondása szerint változtatnak azon a fő problémán, hogy nincs összhang az egyéni és a szervezeti célok között. Az államtitkár a teljesítményelvű értékelés kereteit és a várható jutalmakat is összefoglalta.

A teljesítményelvű értékelési rendszer bevezetésének második fontos lépcsője az lesz, hogy 2007 júliusában a 6300 fős teljes minisztériumi dolgozói állománynak is el kell készítenie a célmeghatározást, illetve az év közepén megtörténnek az első beszélgetések ezek alapján. A harmadik fő lépés pedig az lesz, hogy az év végén a teljesítményértékelés és a jutalmazás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés