Előfizetői tartalom

Még nagyon sok a tennivalónk - kiszivárgott a brüsszeli figyelmeztető szöveg

Portfolio
"Még nagyon sok tennivaló maradt hátra" - várhatóan ezt is tartalmazza majd az a dokumentum, melyet az Európai Unió pénzügyminisztereinek tanácsa (Ecofin) február 27-én tárgyal majd a magyar konvergencia-programmal kapcsolatban. A Bloomberg által megszerzett nyers változat szerint - összhangban a bizottság ajánlásával - Brüsszel felszólítja majd a magyar kormányt, hogy tegye meg a további szükséges intézkedéseket az államháztartási hiány hiteles csökkentéséhez, melyben fokozottan támaszkodjon a kiadáscsökkentésre.

A bizottsági ajánlásnak megfelelően az uniós pénzügyminiszterek azt is elvárják majd a magyar hatóságoktól, hogy olyan költségvetési szabályrendszert (pl. tervezés, ellenőrzés) fejlesszenek ki, amely segít megakadályozni a 2001 óta minden évben bekövetkező hiánytúllépést, a nyugdíjrendszer, az egészségügy, az oktatás, és a közigazgatás terén pedig folytatódjanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés