Előfizetői tartalom

Jól fogynak az autópálya-matricák

Portfolio
Idén januárban csaknem 200 ezer darabbal több autópálya-matricát adtak el, mint egy évvel azelőtt, amivel így egymillió fölé emelkedett a teljes értékesítés. Az áremelésekkel együtt ennek köszönhetően a bevétel 24 százalékkal emelkedett, és 9.7 milliárd forintot tett ki - olvasható a NAPI Gazdaságban. Az országos kiterjesztés hírére, valamint az enyhe időjárástól futott ilyen mértékben az értékesítés.

Leginkább a 12 tonnát meghaladó járművekre vonatkozó matrica bevétele emelkedett, az ebből származó bevételek 50 százalékkal emelkedtek. Ez jórészt a drasztikus forgalom-emelkedésnek köszönhető, ám az áremelés is kedvezően hatott. A fuvarozók beszámolása szerint az országos kiterjesztés híresztelése, illetve kormány nem egyértelmű kommunikációja késztette őket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés