Előfizetői tartalom

Júniusban jöhet az új nagyprivatizáció

Portfolio
A tervek szerint júniusban megkezdődhet a Máv Cargo privatizációja, és az év végére lehet új tulajdonosa a teherszállító cégnek. A társaság múlt héten hirdette ki, hogy a magánosítás előkészületi folyamatához tanácsadói szerepkörre kiírt pályázat győztese a CA-IB által vezetett Pro Cargo Konzorcium. A Máv Cargo vezetője a 30 milliárdos jegyzett tőkénél jóval nagyobb bevételre számít - írja a Világgazdaság.

Pénzügyi és szakmai befektetők jelentkezését is várja a társaság elnöke, Dióssy Gábor, aki egyúttal a privatizációs projekt irányítását is végzi. A nyertes kiválasztásának fő szempontja az ajánlott ár lesz elmondása szerint, a második legfontosabb faktor a fejlesztési terv. Dióssy fontosnak tartotta kiemelni, hogy a pályázattal nem szeretnék szűkíteni a befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés