Előfizetői tartalom

Draskovics: csak a 2009-es büdzsé készül az új szabályrendszer szerint (2.)

Portfolio
Túlságosan rövid lenne ahhoz az idő, hogy már a 2008-as költségvetés is a készülő új szabályrendszer mellett kerüljön megtervezésre, így "bízom benne, hogy a 2009-es költségvetést már az új szabályok szerint lehet előkészíteni" - jelentette ki a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón Draskovics Tibor. Egyes sajtóhírek az elmúlt hetekben arról szóltak, hogy az új szabályrendszer már a 2008-as büdzsére is érvényes lehet. Az államreformért felelős kormánybiztos jelezte: a fiskális szabályok is ekkortól léphetnének be. Pontosító kérdésünkre Draskovics elmondta: az, hogy 2008-tól legalább egyensúlyban lesz az államháztartás elsődleges egyenlege, a fenti témakörtől függetlenül meg fog valósulni (törvényben már rögzítésre került).

A kormánybiztos jelezte: a 2009-es büdzsé elmozdulhat a programalapú tervezés irányába. Fogalmazása szerint: "nem lehet komoly társadalmi ügyeket jól kezelni, ha minden évben minden költségvetési kérdés újra felnyílhat" (a cél az, hogy ne évente nézzük, hogy mire mennyi jut, hanem a többéves programokra előre több évre legyenek hozzárendelve a források). Draskovics...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés