Előfizetői tartalom

Újabb sokkoló bejelentések - Járai megszólalt

Portfolio
A megszorítások miatt januárban már 7.8 százalékos volt a pénzromlás üteme, ez azonban még nem a csúcs: tavasszal 9 és 10 százalék közelében tetőzhet az infláció - nyilatkozta Járai Zsigmond a Magyar Nemzetnek. A két hét múlva távozó jegybankelnöknek nem ez az első olyan nyilatkozata, amiben két számjegyű inflációt ígér, pedig a januári adat összességében kedvező volt.

Ugyanakkor Járai azt is elmondta, hogy a jegybank most úgy látja, az idén éves átlagban 7 százalékos vagy azt meghaladó lesz az infláció, amely jövőre ismét 4 százalék alá csökkenhet.Kapcsolódó cikkünk2007.02.14 15:55 Mégsem olyan rossz az infláció, maradhat a kamat?Járai megismételte a konvergenciaprogrammal kapcsolatos kritikáit is. A legnagyobb probléma az, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés