Előfizetői tartalom

Lehúzta az energia az amerikai termelői árakat

Portfolio
Kissé nagyobb mértékben, 0.6%-kal csökkentek a termelői árak januárban havi alapon az Egyesült Államokban, mint amire az elemzői konszenzus utalt (0.5%), de a volatilis élelmiszer- és energiaárak nélküli mutató a vártnak megfelelően 0.2%-kal emelkedett. Decemberben 0.9%-kal emelkedtek a termelői árak, míg a magindex decemberben is 0.2%-os drágulást mutatott.

A teljes termelői árindex érdemi csökkenésében a fő szerepet az energiaárak 4.6%-os esése játszotta (olajárak csökkenése), szemben a decemberi 2.2%-os drágulással. Éves összevetésben a termelői árak átlagosan csak 0.2%-kal emelkedtek, míg a magindokátor 1.8%-os drágulást mutat.Kapcsolódó cikkünk2007.02.16 10:01 Mire figyel ma a piac? - USA-előzetes

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés