Előfizetői tartalom

Közel százszázalékos távhődíjemelés - volt, aki nem járt rosszul

Portfolio
Az év elejével jelentős távhődíj-emelésre került sor, ami KSH által közzétett inflációs számokban januárra 30 százalékos távfűtés és melegvíz áremelkedést okozott. Ekörül azonban számottevő szórás látható a különböző településeket tekintve: vannak olyan városok, ahol 98 százalékkal kell többet fizetni, és van, ahol nem emelt árat a szolgáltató - írja a Népszabadság egy nem hivatalos szakértői jelentésre hivatkozva.

A kimutatásból látható, hogy a távhőszolgáltatók túlnyomó többsége január elsejével a hődíjat emelte, míg az egyéb tételeken nem változtattak sokat. Az 55 szolgáltató átlagosan 79 százalékkal drágította a fűtés hődíját, 66 százalékkal a melegvizet, az alapdíj viszont csak 5 százalékkal módosult átlagosan. Ettől eltérő lépést szavaztak meg Budapesten, ahol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés