Előfizetői tartalom

Figyelmeztető sztrájk lesz jövő szerdán - leáll az összes vonat is

Portfolio
Jövő szerdán (21-én) kétórás országos figyelmeztető sztrájkot hirdetett tegnap az egységes közszolgálati sztrájkbizottság, mely szerint munkabeszüntetés lesz a közintézményekben. A közszféra szakszervezeteinek tegnapi nagygyűlésén a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének képviselője bejelentette: a figyelmeztető sztrájk idején egyetlen vonat sem közlekedik majd, mert a vasutasok szolidaritást vállalnak a közszolgákkal. A közszféra képviselői akkor tartják meg a sztrájkot, ha február 19-én estig nem kapnak elfogadható ajánlatot a kormánytól - írja a Népszabadság.

A közszféra 800 ezer munkavállalójának képviselői legalább 5.5 százalékos bruttó béremelést szeretnének, de a kormány ragaszkodik a konvergencia-programban megfogalmazottakhoz: az idén és jövőre is befagyasztják a közszféra béreit. Tegnap ismét eredménytelenül végződött a kormány és a sztrájkbizottság egyeztetése az idei bérekről. A közszférát képviselők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés