Előfizetői tartalom

Váratlan csökkenés az amerikai ipari termelésben

Portfolio
Másfél éve a legnagyobb mértékben, 0.5%-kal csökkent januárban az ipari termelés volumene az Egyesült Államokban, szemben a várt stagnálással, míg a decemberi 0.4%-os bővülési adatot 0.5%-ra módosította felfelé a Federal Reserve Board. Az ipari termelést a feldolgozóipar gyenge teljesítménye húzta lefelé, mely 0.7%-kal volt alacsonyabb havi alapon. Decemberben a feldolgozóiparban még 0.8%-os növekedés mutatkozott.

Az ipari termelés visszaesésével párhuzamosan a kapacitáskihasználtság is csökkent: a decemberi 81.8%-ról 81.2%-ra mérséklődött az év első hónapjában. Erre a mutatóra 81.7%-os adatot várt a piac. A 81.2%-os ráta közel egy éve a legalacsonyabb. A feldolgozóipari termelés csökkenésének mintegy harmadát a járművek és alkatrészek gyártása körében bekövetkezett 6%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés