Előfizetői tartalom

PM: 42 milliárddal kevesebb deficit várható az első negyedévben - januári háttér (3.)

Portfolio
A vártnál 28 milliárddal kedvezőbb januári államháztartási egyenleg-adat nyomán ma bejelentette a Pénzügyminisztérium, hogy az első negyedéves összesített államháztartási hiány a korábban (január közepén) vártnál 42 milliárd forinttal kedvezőbb lehet (852.7 mrd Ft). Ez 60 mrd Ft-os bevételi oldali többletből és 18 mrd Ft kiadási oldali többletből tevődik össze - fejtette ki Tátrai Miklós, a Pénzügyminisztérium államtitkára a sajtótájékoztatón. A februári pénzforgalmi szemléletű deficit a tárca prognózisa szerint 251.2 milliárd forint. Az egész éves 1582 milliárd forintos hiányadat most nem módosult.

Január közepén a PM 894.9 mrd Ft-os első negyedéves összesített deficitadatot tett közzé (a teljes éves hiány 55.6%-a, a GDP 3.5%-a), a mostani 852.7 mrd Ft az éves hiányterv 53.9%-a, a GDP 3.4%-a. A januári hiányadatról Tátrai jelezte: nagyon kedvezően alakultak az adóbevételek, főként a személyi jövedelemadóból és a tb-járulékokból folyt be több a vártnál (8-8...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés