Előfizetői tartalom

Mi mozgathatja a piacot a Bernanke beszéd előtt? - előzetes

Portfolio
Ma délután kezdődik az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnökének, Ben Bernanke meghallgatása a Szenátus Bankbizottsága előtt, ám előtte a kiskereskedelmi forgalom januári alakulásáról. Ez utóbbi jó indikációt adhat a fogyasztásra, így piacmozgató lehet, ám a középpontban minden bizonnyal inkább a Bernanke meghallgatás áll majd.

A délután négy órakor kezdődő meghallgatáson a Fed-elnök a monetáris politikáról, illetve annak kilátásairól ad majd jelentést. Az utóbbi időben a pénzromlás felől némileg a gazdasági lassulás felé tolódott el a jegybanki aggodalom, ám továbbra is a tolerálhatónál magasabb szinten álló maginfláció az erősebb érv a kamatdöntéseknél. Ennek megfelelő beszédet mondhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés