Előfizetői tartalom

Csúcsminisztérium alakul a következő kormányátalakításkor?

Portfolio
Csúcsminisztériumot hoznának létre a következő kormányátalakítás alkalmával Szilvásy György kancelláriaminiszter vezetésével - értesült a Magyar Nemzet. Az új szaktárca irányítaná az összevont titkosszolgálatokat, a rendőrséget és a határőrséget, vagyis egy kiemelt státusú, sajátos Belügyminisztériumnak megfelelő tárcát szerveznének. A lap megjegyzi, hogy Danks Emese kormányszóvivő határozottan cáfolta a kormányátalakításra vonatkozó értesülést, fogalmazása szerint nincs napirenden semmilyen kormányátalakítás vagy személyi kérdés.

A lap összefoglalója szerint a váltás többek között azért merült fel, mert egyes szervezeteket másképp nehezen integrálhatnának a Szilvásy által vezetett Miniszterelnöki Hivatal felügyelete alá. Ilyen például a rendőrség belső elhárításával foglalkozó Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata, amelyet a kormány tervei szerint összevonnának a Nemzetbiztonsági Hivatallal....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés