Előfizetői tartalom

Bernanke: egészséges gazdaság, lassul az infláció (3.)

Portfolio
Nem sokkal ezelőtt mutatta be Ben Bernanke, az amerikai Federal Reserve elnöke a monetáris politika jelentést. Az eddiginél mérsékeltebb, ám stabil növekedés olvasható ki szavai közül, valamint az, a monetáris intézmény számításai szerint az infláció középtávon enyhülni fog, és újra a tolerálható tartományba kerül. A piacok a pozitív hírre megugrottak, a dollár gyengülni kezdett.

2006 élénk aktivitást hozott, a gazdaság egészséges ütemben fejlődött - jelentette ki a Fed-elnök a Szenátus Bankbizottsága előtt ma délután. Bernanke hozzátette: ez a gyors ütem egy a fenntarthatóbbhoz közelítő tempóba fordul át előrejelzéseik szerint, aminek első jele a lakáspiac mérséklődése volt. Kedvezőnek mondható azonban, hogy ez a korrekció nem gyűrűzött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés