Előfizetői tartalom

A "java" még hátra van: 6 elemzői reakció a lassuló gazdasági növekedésre

Portfolio
A negyedik negyedéves GDP-növekedési adat negatív meglepetésnek tűnik a kedvező nyugat-európai bővülési statisztikák alapján. A 3.4%-os naptárhatással kiigazított becsült növekedés jelentős lassulás a 3.9%-os harmadik negyedéves teljesítményhez képest (és elmarad a 3.5%-os elemzői konszenzustól is), miközben a régió többi országában egyértelműen érződött pl. a német fellendülés kedvező hatása. 2006 egészében a kiigazított adatok szerint 4.0%-kal nőtt a magyar gazdaság a 2005-ös 4.4% után.

Kapcsolódó cikkünk2007.02.14 09:00 Kilőtt az infláció, beszakadt a növekedés! - Ellentmondásos makroadatok Az alábbiakban 6 hazai és külföldi elemzői reakciót foglalunk össze, melyek teljes terjedelmükben a portfolio.hu angol oldalán olvashatók. Bár a növekedés lassulni fog 2007 során, de az előremutató gazdasági indikátorok viszonylag kedvezőek - jegyezte meg Dwyfor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés