Előfizetői tartalom

Sokáig akarsz élni? Tanulj!

Portfolio
Abban ma már egyetértés van a közgazdászok között, hogy a magyar gazdaság egyik fő gondja az európai összevetésben rendkívül alacsony foglalkoztatottság. Azt is tudhatjuk, hogy ez nagy részben az oktatási rendszer problémáira vezethető vissza. Ennek ellenére Kertesi Gábor, az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének szakértője számos érdekességgel szolgált a magyar oktatási rendszer színvonaláról és ezek következményeiről. A Magyarország holnap konferencián tartott előadásában a szakértő a lehetséges megoldás néhány fő irányát is felvázolta.

A magyar munkavállalási korú népesség kiábrándító mértékű aktivitása gyakorlatilag kizárólag az alacsony iskolázottságú réteg munkaerőpiaci viszonyaira vezethető vissza. Míg a magasabb végzettségűek foglalkoztatottsága nem lóg ki az Európában tipikus tartományból, addig ez a csoport sokkal alatta marad.Mindez azonban nem azt jelenti, hogy például a középfokú oktatási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés