Előfizetői tartalom

Koalíciós nézeteltérés ingatlanadó-ügyben - ketyeg az óra

Portfolio
Ma reggel Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknél a nyilvánosság kizárásával egyeztetett a két koalíciós párt vezérkara a pénzügyi tárca illetékeseivel együtt az ingatlanadó és az adórendszer átalakítása témaköréről. A megbeszéléseken az index.hu információi szerint nem dőlt el semmi, csupán a lehetséges forgatókönyveket tekintették át. A megbeszélést a néhány hete ismét levegőben lévő ingatlanadó tervezett bevezetésével kapcsolatos koalíciós nézeteltérés indokolta: a liberálisok csak teljes adóreform esetén támogatnák az ingatlanadót, noha a konvergenciaprogramban az szerepel: a kormány már döntött a 2008-as bevezetésről.

Laptársunk forrása szerint nyárig dűlőre akarják vinni a kérdést. Enélkül az új adónem bevezetése tolódna, amit Brüsszel mellett a kiigazítás eredményeit árgus szemekkel figyelő piaci elemzők is kedvezőtlenül fogadnának. A kisebbik koalíciós párt választási programjában tavaly olyan elképzelés szerepelt, hogy a személyi jövedelemadóból levonható legyen az értékalapú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés