Előfizetői tartalom

Csökkenhet az élelmiszerdrágulás

Portfolio
Tavaly decemberben a mezőgazdasági termelői árak 7.2 százalékkal haladták meg az előző évi szintet. Az árindex csaknem fél éve a két számjegyű tartományban mozgott, így az új adat kedvezőnek számít inflációs szempontból. Igaz, az óvatosság azért nem árt: a visszaesést nagyrészt a hektikus ármozgású zöldség-, gyümölcsfélék körében megfigyelt korrekció okozta, ezt kiszűrve jóval kisebb a mutató mérséklődése.

2006 egésze a decemberi mérséklődéssel együtt is alapvetően az élelmiszerinfláció gyorsulásáról szólt. Az agrártermékek termelőiár-szintje 2006-ban 10.6%-kal növekedett az előző évhez viszonyítva. Ezen belül a növényi termékek árszínvonala 18%-kal, az élő állatoké és állati termékeké 4%-kal emelkedett. A mezőgazdasági termelés ráfordításainak árszintje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés