Előfizetői tartalom

A lakosság búsul, a vállalatok bizakodók

Portfolio
Csekély, hibahatáron belüli javulást mutatnak a gazdasági szereplők várakozásai a GKI-Wallis konjunktúra-index szerint, s ezzel folytatódott a tavaly augusztus óta megfigyelhető, némi hullámzás melletti stagnálás. Az Európai Unió támogatásával készített felmérés szerint az üzleti várakozások decemberhez képest kissé javultak (s az augusztusinál is valamivel kedvezőbbek voltak), a fogyasztóiak pedig a nyári nagy zuhanás óta már csak kissé romlanak tovább.

Januárban az üzleti szférán belül az ipari és építőipari bizalmi index értéke emelkedett, a kereskedelmi viszont csökkent. Az iparban az elmúlt és a következő időszaki termelés megítélése egyaránt javult. Rendelésállományukat is nagyobbnak látták a válaszadók, exportrendelés-állományukat azonban kisebbnek, készleteiket pedig nagyobbnak érezték, mint az előző hónapban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés