Előfizetői tartalom

Veres: 6.8%-os hiányszám jöhet tavasszal Brüsszelből, tervezettnél gyorsabban bővülhetünk

Portfolio
"Úgy gondolom, a tavaszi felülvizsgálat során a magyar parlament által jóváhagyott 6.8 százalékos hiánymutató fog szerepelni a brüsszeli jelentésekben. Erre utal, hogy a szerdán megjelent értékelésben teljesíthetőnek tartják az idei terveinket" - jelentette ki a Napi Gazdaságnak adott miniinterjújában Veres János. Mint ismert: a tegnapi brüsszeli értékelésben még az ősszel megfogalmazott 7.4%-os GDP-arányos hiányszám szerepelt. A pénzügyminiszter a költségvetési tervezéssel kapcsolatos brüsszeli kritikákra jelezte: "más országok tapasztalatainak feldolgozásával már folyik a háttérmunka, aminek a végén a szabályalapú költségvetési tervezés irányába teszünk majd újabb lépéseket". Ennek "hatásai leghamarabb a 2008-as büdzsében jelenhetnek meg" - tette hozzá.

Tegnapi sajtótájékoztatójához hasonlóan az interjúban is a kormány által tervezettnél (2.2%) gyorsabb idei GDP-növekedési prognózis lehetőségére utalt Veres: "abban valószínűleg igaza van az elemzőknek, hogy az általunk tervezettnél gyorsabb lehet idén a gazdaság növekedése. Azt mondom azonban, hogy várjuk meg az első félévet, akkor majd dönthetünk a makropálya esetleges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés