Előfizetői tartalom

Folyamatosan javul az árupiaci egyensúly

Portfolio
Tavaly decemberben 81 millió euró volt a külkereskedelmi mérleg hiánya, mintegy 60 százaléka az egy évvel korábbi szintnek - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. A javuló áruforgalmi egyenleg hatására 2006-ban mindössze" 2.1 milliárd eurós deficit halmozódott fel a mérlegben. Ilyen alacsony hiányra ebben az évezredben még nem volt példa.

Decemberben az export 12,6 százalékkal bővült éves alapon, 1.5 százalékponttal nagyobb mértékben, mint az import. Tavaly mindössze egyetlen olyan hónap volt, amikor a behozatali dinamika meghaladta a kivitel tempóját, így érthető, hogy az év egészét is pozitív export-import olló jellemezte. Euróban számolva 2.3 százalékpont volt a kivitel előnye.A kedvező eredményhez több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés