Előfizetői tartalom

Egyetlen szó is elég lenne - jön az EKB-kamatdöntés

Portfolio
Mai ülésén várhatóan még változatlanul hagyja a jelenleg 3.50%-on álló irányadó rátát az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa, de a döntést követő sajtótájékoztató kommunikációja várhatóan előkészíti a márciusi újabb monetáris szigorítást. Ehhez egyetlen szó is elég Jean-Claude Trichet EKB-elnök szájából (pl. "vigilance", azaz éberség), mely a piacok megfigyelése szerint a következő ülésen az irányadó ráta emelkedését "vonja maga után". A mai döntésről a bejelentés 13:45-kor jelenik meg, míg a sajtótájékoztató 14:30-kor kezdődik.

eurusdcomp A piaci elemzők döntő többsége arra számít, hogy a jövő hónap elején folytatódik az EKB 2005 decemberében megkezdett kamatemelési sorozata, azaz Trichet lényegében csak megerősítené a piaci várakozások megalapozottságát. Megjegyzendő, hogy az olajárak viszonylag alacsonyan mozognak már huzamosabb ideje, így a harmonizált éves infláció tavaly szeptember...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés