Előfizetői tartalom

Veres: folytatódhat a kedvező sorozat

Portfolio
Az előrejelzési nehézségek miatt bizonyosan el fogunk térni a megfogalmazott havi államháztartási hiányprognózisoktól, "én abban bízom, hogy ahogy az elmúlt hét hónapban mindig, a bevételek a tervezett érték felett fognak teljesülni valamelyest" - reagált a portfolio.hu kérdésére Veres János. A pénzügyminiszter a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy az utóbbi hónapokban már-már megszokott mértékben és irányban tér el a havi deficitadat a tárca saját prognózisától. "Mind február végével, mind március végével hasonló tendencia fog érvényesülni, mint ami az elmúlt hét hónap tendenciája volt" - tette hozzá. A miniszter hangsúlyozta: fontos, hogy "ne következzen be a többletbevételek elfolyása" (többletbevétellel párhuzamosan többletkiadás is megvalósuljon).

Veres jelzése szerint decemberben a többlet adóbevételek elsősorban a karácsonyi bevásárlási lázhoz kapcsolódtak (áfa), míg januárban a személyi kifizetésekhez kötődő adó- és járulékbefizetéseknek volt fontos hatása. Utalt rá: a tárca meglátása szerint az elmúlt hónapok adóbevételi statisztikái alapján az adófizetési morál javulására utaló jelek mutatkoznak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés