Előfizetői tartalom

Brüsszelnek elfogadható a program - 2008-tól nagyobb kockázatok látszanak

Portfolio
A december elsején benyújtott magyar konvergenciaprogram "nagy vonalakban összhangban van a túlzott hiány kiigazítására a Tanács által megszabott 2009-es határidővel" - állapítja meg az Európai Bizottság ma közzétett értékelésében. A közlemény ugyanakkor megjegyzi: "a költségvetési célkitűzések megvalósításának kockázata - főként 2008-tól - a kiadás-befagyasztás hatékony végrehajtásának bizonytalanságával, illetve a szükséges strukturális reformok végrehajtása terén várható esetleges késlekedéssel kapcsolatos. A bizottság a programmal kapcsolatban úgy látja, hogy "pozitív elemei között a konszolidációt célzó konkrét intézkedések szerepelnek. A túlzott hiány tervezett kiigazítása azonban a program szigorú végrehajtásától, és különösen a bejelentett szerkezeti reformok további pontosításától és végrehajtásától függ".

"Magyarország december elején benyújtott programja a bizottság által már szeptember végén megvizsgált és a Tanács által támogatott stratégiát tükrözi, amelynek célja, hogy a 2006-ra várható 10%-os hiányt 2010-re 2.7%-ra szorítsa le" - állapítja meg a dokumentum. Mint ismert: tavaly egy évvel 2009-re hosszabbította a Tanács azt a határidőt, ameddig a 3%-os határ alá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés