Előfizetői tartalom

A jegybankelnökről egyeztetett Gyurcsány a pártok vezetőivel

Portfolio
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ma a Magyar Demokrata Fórummal egyeztetett a Magyar Nemzeti Bank új elnökéről, miután hétfőn a Magyar Szocialista Párttal, kedden pedig a Szabad Demokraták Szövetségével konzultált. A kormányfő a jegybank leendő elnökének kiválasztása során figyelembe veszi a megbeszéléseken elhangzott érveket. Eddigi sajtóinformációk szerint a posztra a legesélyesebb Simor András a Deloitte elnöke, illetve az utóbbi időben egyre többször felmerült Bodnár Zoltán, az EXIM Bank vezérének neve is. Igaz, a legutóbbi információink szerint Bodnár esélyei csökkentek.

A miniszterelnök kiemelten fontosnak tartja a Magyar Nemzeti Bank függetlenségének biztosítását és az intézmény zavartalan működését - áll a MEH közleményében. Ezért - habár a jogszabályok erre nem kötelezik - január 30-án megbeszéléseket kezdeményezett valamennyi parlamenti párt elnökével, hogy megismerje véleményüket a jegybankelnök kiválasztásának szempontjairól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés