Előfizetői tartalom

Vége az ágyszámcsatának: 7 kórház szűnik meg

Portfolio
Teljes körű megállapodás született a miniszterelnök, az egészségügyi miniszter és a koalíciós pártok politikusainak hétvégi egyeztetésén a kórházi ágyszámok csökkentéséről - értesült a Népszabadság. A döntést azonban csak február végén hozzák nyilvánosságra, mivel a szakminiszter kivárja az önkormányzatoknak biztosított 30 napos döntési határidőt, bár a tulajdonosoknak nincs miről dönteniük. A lap úgy tudja, hogy Molnár Lajos eredeti listája (26 érintet kórház közül 10-15 krónikus ellátást végezhet, hét bezár) alig változott; a fennmaradók esetében még születhet olyan döntés, hogy bizonyos szakmákkal megtarthatnak krónikus ágyakat. Ennek feltétele, hogy a régióban más intézmények lemondjanak a javukra.

A lap információi szerint döntés született a Budai és Svábhegyi Gyermekkórház, a Schöpf-Merei Kórház, az Országos Pszichiátriai és Neurológia Intézet, a kecskeméti repülőkórház, a miskolci dialíziscenter, valamint a Budai MÁV-kórház bezárásáról. (Az utóbbi sorsáról még folynak a tárgyalások a MÁV szakszervezeteivel.) Az OPNI csak a jelenlegi helyén szűnik, feladatait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés