Előfizetői tartalom

3%-os olajáremelkedés, 59 dollárnál az árfolyam

Portfolio
Közel 3%-kal emelkedett pénteken a WTI márciusi határidős árfolyama, megközelítve a 60 dolláros szintet. Reggel a fekete arany árfolyama visszakorrigált az egy hónapja nem látott magasságokból, jelenleg 58.8 dolláron tartózkodik. Az árfolyam számára támaszt jelent az átlag alatti hőmérséklet az észak amerikai kontinensen, a kitermelés kieséstől való félelmek feléledése, az olaj iránti kereslet növekedésének folytatódása.

A meteorológusok szerint az elkövetkező hat-tíz napban az észak amerikai kontinens hőmérséklete átlagos szintek alatt maradhat, tovább növelve a fűtőolaj iránti kieresletet. A Reuters által megkérdezett Andrew Harrington, az ANZ Bank elemzője szerint az olajárak számára jelenleg a világ legnagyobb fogyasztójának számító amerikai kontinens időjárása a mjeghatározó. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés