Előfizetői tartalom

Mit hoz a világgazdaság? - Kezdhetünk rettegni?

Portfolio
Az ázsiai országok egyre nagyobb súlyt képviselnek a világgazdaságban. Kína a mostani számítások szerint a pekingi olimpia idejére már a Föld harmadik legnagyobb gazdaságával rendelkezik majd, megelőzve Németországot. Ennek a folyamatnak köszönhetően a fejlett országok lendületvesztése ellenére az évtized végéig tartó időszak rendkívül erős bővülést hoz majd a világgazdaságnak - írja a The Economist Intelligence Unit legfrissebb globális előrejelzésében. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a kínai és indiai gazdaság betegségei a globális konjunktúrát is nagyobb mértékben vethetik vissza.

A világgazdaság egészére vonatkozólag optimistábbak az EIU kutatói, mint tavaly: felfelé módosították a globális növekedés előrejelzéseit. A fejlett világ bővülése egy-két éves távlatban lehet jobb a jelenlegi számítások szerint, mint azt előzőleg gondolták a kutatók, míg a fejlődő világ szinte összes előrejelzését felfelé korrigálták. Ezek alapján a világgazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés