Előfizetői tartalom

Először indult ellenünk kötelezettségszegési eljárás az Európai Bíróságon

Portfolio
Magyarország nem teljesítette a harmadik (unión kívüli) országok huzamos tartózkodási engedéllyel rendelkező állampolgárainak jogállásáról szóló irányelvből eredő kötelezettségeit, mivel nem hozta meg az irányelvhez szükséges törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezéseket, illetve ezekről nem tájékoztatta a bizottságot. Emiatt az Európai Bizottság megindította az Európai Bíróságon az első kötelezettségszegési eljárást a Magyar Köztársasággal szemben - közölte a luxembourgi székhelyű bíróság sajtóosztálya tegnap este.

Az MTI tudósítása szerint az uniós szerződések szerint az irányelv olyan jogszabály, amely az elérendő célokat illetően minden címzett tagállamra kötelező, azonban a forma és az eszközök megválasztását a nemzeti hatóságokra hagyja. A tagállamok ezért az irányelvben előírt határidőn belül kötelesek meghozni az irányelvek nemzeti jogba való átültetéséhez szükséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés