Előfizetői tartalom

Tudjunk róla! A világ 25. legkellemesebb országában élünk

Portfolio
Magyarország Csehországgal holtversenyben a világ 25. legkellemesebb országa - állítja az International Living című magazin, amely az idén 193 országban vette szemügyre az életminőség tényezőit, olyan szempontból, hogy érdemes letelepedniük a levegőváltozásra vágyó amerikaiaknak. A kelet-közép-európai országok közül - az éghajlatnak és a tengerpart nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeknek köszönhetően - egyedül Horvátország előzi meg hazánkat, míg Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Románia vagy Bulgária jócskán lemaradt mögöttünk. A lista első helyén Franciaország végzett - írja a Világgazdaság. . Figyelemre méltó, hogy például a turistaparadicsomnak számító Görögország (37.) is rosszabb eredményt ért el.

A különböző nemzetközi szervezetek és statisztikai hivatalok adatain alapuló lista kilenc tényezőt vesz figyelembe: a megélhetési költségeket, a kulturális és pihenési lehetőségeket, a gazdaság helyzetét, a környezet állapotát, az élet szabadságát, az egészségügyi ellátást, az infrastruktúrát, a biztonságot és az éghajlatot. A világranglistát évek óta vezető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés