Előfizetői tartalom

Fékevesztett száguldás? - 5%-os olajáremelkedés

Portfolio
5.2%-os emelkedéssel az 56 dolláros szint felett tudta zárni a tegnapi kereskedést a WTI márciusi határidős jegyzésára. A mai napon esedékes, elmúlt heti olajkészletadatok előtt a befektetők optimistának bizonyultak, és a hideg amerikai időjárás megérkeztével sokan a fűtőolajkészletek csökkenésére számítanak. Az olaj árfolyam emelkedését segíti, hogy Szaúd Arábia az elmúlt hat hónapban a vállaltnál kétszer nagyobb mértékben csökkentette kitermelését. Az olajárak reggel 0.5%-ot csökkentek.

Az amerikai időjósok szerint a jelenlegi, átlagosnál hidegebb időjárás az elkövetkező két hétben még kitarthat. A kontinens legnagyobb fűtőolaj fogyasztójának számító észak amerikai területek nagyobb keresletet támaszthatnak egészen február közepéig, amikor az időjárás átlagos szintekre történő enyhülésére számítanak a meteorológusok. A marketwatch.com által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés