Előfizetői tartalom

Túl lehet-e élni az ÁFA emelését? - Ja!

Portfolio
A német gazdaság meglehetősen jó évet tudhat maga mögött, a GDP tavaly hat éves csúcstempóban bővült. Mindez a külső kereslet erősségének, valamint az erős beruházási aktivitásnak köszönhető, a belföldi fogyasztás mindazonáltal továbbra is a gazdaság gyenge láncszemének számít. Ráadásul ez utóbbira a január elsejével életbe léptetett áfa-emelésnek természetes visszafogó hatása lesz, mégis elemzők sora állítja: 2007 is erős év lesz német szempontból, a kormány is várhatóan felfelé módosítja majd a GDP-növekedési becslését.

Kapcsolódó cikkünk2007.01.25 09:09 Másolnák a sikeres adóreformotA Calyon Bank elemzői nemrég nyilvánosságra került jelentésükben kiemelik, a gazdaság tavalyi teljesítményében nagy szerepe volt az állóeszköz-felhalmozásnak, valamint a nettó exportnak is. Mindkét tényező számításaik szerint 1.1 százalékponttal járult hozzá a növekedéshez. A lakossági fogyasztás ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés