Előfizetői tartalom

Sztrájk lehet a közszférában a nullaszázalékos béremelési javaslat miatt

Portfolio
Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a közszféra sztrájkbizottsága a jövő héten bejelenti: február 21-re országos kétórás munkabeszüntetést szervez - írja a Népszabadság. Ennek oka, hogy a kormány a tegnapi egyeztetésen sem állt elő a 800 ezer közalkalmazottat és köztisztviselőt érintő, nullaszázalékostól eltérő béremelési javaslattal. A sztrájkbizottság szerint a béremelésnek az egész évre vonatkozóan el kell érnie a hat százalékot.

A tegnapi egyeztetésen még nem hivatkozhattak a közszféra képviselői a mai Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén a várakozások szerint megszülető országos versenyszféra bruttó bérajánlás mértékére (5.5-8.0% között, sávos is lehet). Azt a szakszervezetek is elismerik, hogy a soros előléptetéseknek és a tavaly áprilisi béremelés áthúzódó hatásának összességében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés