Előfizetői tartalom

Szaúd Arábia tovább csökkenti kitermelését

Portfolio
Jelentős, 2.5%-os mértékben esett tegnap a márciusi határidős WTI árfolyama. A jegyzések egészen 54 dollárig csúsztak, úgy tűnik az 56 dolláros magasság már eladókat csal a piacra. Az árfolyamnak támaszt adhat a téli hideg időjárás, mely magas keresletet támaszt az olaj iránt, a közel keleti feszültség és a szaúdi kitermelés csökkentés is. A hét hátralevő részében a holnapi olajkészlatadatok lehetnek piacbefolyásolók, melytől az elemzők növekedést várnak.

A legfrissebb hírek szerint Szaúd Arábia az olajárak esését megakadályozandó további napi 158,000 hordóval csökkenti kitermelését csütörtöktől, és további vágásokra készül. Az elmúlt hat hónapban az ország kitermelése napi 1 millió hordóval csökkent. A szaúdi kitermelés csökkentés a korábban elhatározott duplájára rúg eddig. A mai kereskedés során kismértékben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés