Előfizetői tartalom

Optimizmus a tengerentúlon - előzetes

Portfolio
Ma délután négy órakor teszi közzé a Conference Board az Egyesült Államok országos fogyasztói bizalmi indexét. Az adatok jól jelzik előre a lakossági kereslet várható alakulását, így piacmozgatóak lehetnek. Egyes előrejelzések szerint új négyéves csúcsra ugrik az index, ami indikálja, az első negyedévben is erős maradhat az amerikai fogyasztás.

Jól látható az olaj árfolyamának kedvező hatása a fogyasztói bizalmon az őszi és a téli hónapokban is, amikor az enyhe időjárás segített. Az üzemanyagokon megspórolt összegek ugyanis fűtik az optimizmust, aminek köszönhetően decemberben az index a 4 éves csúcs közelébe került. A fekete aranyon felül a kedvező munkapiaci környezet, valamint a személyes pénzügyek pozitív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés