Előfizetői tartalom

FAZ Magyarországról: nadrágszíjhúzás, vonzóak maradunk a befektetőknek

Portfolio
Kelet-Európa egykori mintaországa az elmúlt időszakban erején felül költekezett, ezért most szorosabbra kell húznia a nadrágszíjat a magyar lakosságnak a kormányzati intézkedések hatására - olvasható egy mai keltezésű cikkben a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). A tekintélyes német konzervatív napilap terjedelmes írása a Szanálás útján címet kapta, melynek indokaként úgy fogalmaz a szerző: az évekig tartó felelőtlen költségvetési gazdálkodás után a kormány most olyan megszorító reformokba kezdett, melyek az életszínvonal csökkenésével járnak. Az MTI összefoglalója szerint a cikk azt is tartalmazza, hogy a beruházók számára az ország továbbra is vonzó marad.

Az FAZ cikke említ egy magyar szóviccet (kevesebb kórházért több temető), mely az egészségügyi intézményrendszer átalakításából született (kórházi ágyak csökkentése, feltételezés szerint romló életmentő orvosi ellátás miatti emelkedő halálozás). A szerző rámutat, hogy a magyar lakosság meglehetős bosszúsággal fogadja a kormány takarékossági intézkedéseit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés