Előfizetői tartalom

Az MNB szakmai stábja válaszolt Surányinak

Portfolio
Választ jelentetett meg a Népszabadságban a Magyar Nemzeti Bank két vezetője Surányi György sok vitát kiváltott cikkére . Csermely Ágnesnek, a közgazdasági elemzési és kutatási vezetőjének, és Hamecz Istvánnak, az MNB közgazgazdasági és monetáris politikai szakterületének vezetőjének gyökeresen eltér a véleményük Surányiétól.

A szerzők szerint az EU-hoz velünk együtt csatlakozott 10 ország közül egyedüliként, nálunk még mindig nem sikerült túllépni az akut inflációs problémán. Ez a jelenség sokkal inkább meglepő, mint az, hogy az inflációt ideiglenesen (és Surányi szerint erőltetetten és feleslegesen) sikerült az árstabilitás közeli szintre hozni. Az lehet az oka ennek a perverz inflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés