Előfizetői tartalom

Mi lesz az ágazati dolgozók kedvezményes villanyszámlájával?

Portfolio
A kormányzatnak a július 1-jétől esedékes liberalizált árampiacon sem eszköze, sem módja, sem szándéka sincs arra, hogy a jelenlegi formában fenntartsa a villamosenergiaipari dolgozóknak járó kedvezményt - jelezte álláspontját a tegnapi, szakszervezetekkel folytatott tárgyalási fordulón a kabinet. A sztrájkot hirdető ágazati dolgozók felé a kormány megoldási javaslatként azt fogalmazta meg, hogy az úgynevezett egyetemes szolgáltatók árképzésénél költségként jelenjen meg a kedvezményes tarifa finanszírozása - jelentette az MTI.

Mint ismert: ma egy kilowatt áramért a normál fogyasztó mintegy 32 forintot fizet, a villamosenergia-ipari dolgozó (illetve innen nyugdíjba vonult, összesen mintegy 63 ezer fő) azonban csak 11.50-et, ami ráadásul nem minősül vállalati juttatásnak, vagyis nem kell utána személyi jövedelemadót sem fizetni. A normál fogyasztók a számlázott ár töredékét (mintegy 20-25 fillért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés