Előfizetői tartalom

Meglepetésre csökkent a német bizalom (2.)

Portfolio
Az elemzőket januárban is meglepte az Ifo jelentés. A decemberi váratlan megugrás után, most nem ugrott új csúcsra a gazdasági bizalmi index, hiába prognosztizálták ezt a kutatók. Januárban ennek megfelelően kissé mérséklődött az optimizmus a mutató a decemberi 108.7-ről 107.9-re csökkent. A jelentés részletesebb vizsgálata túlzott pesszimizmusra ugyanakkor nem ad okot.

A váratlan csökkenés mögött a kutatók szerint a januári áfa-emelés miatt romló üzleti környezet áll. A német intézet szerint ez a hatás még egy-két hónapig látszik minden bizonnyal majd a mutatóban. A kutatók hozzátették, várakozásaik szerint a januári visszacsúszás csak átmeneti, pár hónapnyi szünet után minden bizonnyal újra javulni fog majd a hangulat.Meg kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés