Előfizetői tartalom

Fitch a magyar kilátásokról: szép, szép, de még van mit tennünk

Portfolio
A hosszú lejáratú magyar devizaadósságra érvényes "BBB+" besorolást adta a szerdán kibocsátott új 10 éves magyar eurókötvényre a Fitch Ratings. A szeptemberi zavargások hatására az addigi stabilról negatívra rontotta a besorolás kilátását a legnagyobb európai hitelminősítő, mely azóta sem javult, és az intézet szerint továbbra maradtak politikai kockázatok a költségvetési kilátásokra vonatkozóan. A Fitch a közleményben röviden vázolta a magyar gazdaság kilátásait is, a megállapítások óvatosan optimistának nevezhetők, bár a hitelminősítő úgy látja, hogy a magyar pénz- és tőkepiac továbbra is sérülékeny a piaci hangulat megingása esetén.

A Fitch (a Pénzügyminisztérium jelzésével összhangban) úgy látja, hogy a tavalyi uniós módszertan szerinti államháztartási hiány kissé a GDP 10%-a alatt marad, míg idén a kormányzati intézkedések hatására tarthatónak véli a kabinet által megfogalmazott 6.8%-os hiánycélt. Ez bár jelentős hiánycsökkentést jelent, de a BBB-kategóriába eső országok hasonló mutatóinak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés