Előfizetői tartalom

Aláírták a 32 milliárdos nagyberuházásról szóló szerződést Hódmezővásárhelyen

Portfolio
Aláírták a mai napon az ausztrál hátterű Central Eu Biofuels Hungary Kft. és Hódmezővásárhely illetékesei a tervezett növényi−olajprés üzem, és biodízelolaj finomító építéséről szóló szerződést, melynek tervezett költsége közel 125 millió euro (kb. 32 milliárd forint). A projekt teljes megvalósulása mintegy 3400 munkahely teremtését, illetve megőrzését teszi lehetővé az előállítással, feldolgozással, rakodással, szállítással és egyéb ehhez kapcsolatos feladatok nyomán. A gyár képes lesz feldolgozni az ún. puha (napraforgó, repce) és kemény (szója) magokat is.

A mintegy 400 ezer tonna növényi alapanyagból éves szinten közel 180 ezer tonna növényi nyersolaj és 220 ezer tonna préspogácsa kerül előállításra. A tervezett présfüzem folyamatos működését 50 ezer tonnás telephelyi tárolókapacitás teszi lehetővé. Az alapanyagot a hódmezővásárhelyi üzem 200 km-es körzetéből, így kisebb részben Szerbiából és Romániából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés