Előfizetői tartalom

Kilőtt az olaj - Mi áll a háttérben?

Portfolio
Közel 5%-ot emelkedett tegnap az amerikai NYMEX-en jegyzett WTI márciusi határidős lejárata, mely 55.04 dolláron zárt. A kitörő optimizmus oka, hogy az amerikai energiaügyi miniszter bejelentette, hogy tavasztól növelnék stratégiai olajtartalékaikat, mely az árfolyamok jelentős esése után vételi erőt hozhat az olajpiacra rövid távon. A WTI határidős árfolyama jelenleg 0.3%-os mínuszban tartózkodik.

Samuel Bodman, amerikai energiaügyi miniszter tegnap bejelentette, hogy országa tavasztól kezdheti meg napi 100,000 hordó olaj felhalmozását, hogy megduplázzák stratégiai olajtartalékaikat. A jelenlegi 691 millió hordós stratégiai tartalék, ami 55 napos fogyasztás fedezésére volna képes, 2027-re akár 1.5 milliárd hordósra is bővülhet.Az olaj árfolyama pozitívan reagált a hírre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés