Előfizetői tartalom

Egy kézbe kerülhet az állami vagyon

Portfolio
Egy kézben központosítaná a kormány legfrissebb tervezete az állami vagyont. A készülő vagyontörvény számos állami ingatlan és gazdasági társaság sorsát pecsételi meg, és egységes vagyonkezelő szervezetet is létrehozna - írja a Világgazdaság. A tervezet koncepciójáról tegnap egyeztetett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a pénzügyminiszterrel és gazdasági szakértőkkel.

Az egyedül vagyon kezelő azt is jelenti, hogy a minisztériumok búcsút inthetnek annak a lehetőségnek, hogy gazdasági társaságokat alapítsanak, illetve tulajdonosi jogokat gyakoroljanak állami cégeknél. A kormányzati szakértők tudniillik úgy vélik, a jelenleginél költséghatékonyabb, takarékosabb megoldásokat követel az állami vagyonnal való gazdálkodás A lap birtokába...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés