Előfizetői tartalom

Több napot csúszott - megérte várni rá

Portfolio
Az amerikai konjunktúra decemberben a vártnál minimálisan jobban élénkült, ám novemberben az előzetesen jelentettnél is rosszabb volt a helyzet. A korábbra beígért, ám technikai okok miatt végül ma publikált leading indicators 0.3 százalékos bővülést mutat az év utolsó hónapjára, míg a novemberi 0.1 százalékos bővülést 0.0 százalékra módosították.

A kompozit konjunktúramutató megerősítette ezek alapján, hogy a tavalyi év végén - főként az enyhe télnek köszönhetően - talpra állt az amerikai gazdaság. A mutatóban jól reprezentáltan látható a megtorpanás az ingatlanpiaci korrekcióban, az ezzel kapcsolatos részindex többhónapos mélyrepülés után először emelkedett.Látszik az is, hogy munkapiacon kedvezőek a körülmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés