Előfizetői tartalom

Mégsem lesz adóamnesztia - hogyan kerüljük el a vagyonosodási vizsgálatot?

Portfolio
Nem szerepel a 2007-es jogalkotási programban a külföldön tartott, le nem adózott jövedelmek kedvezményes adókulcs melletti hazahozataláról szóló jogszabály megalkotása, így a tavaly nyáron beharangozott lehetőségből valószínűleg nem lesz semmi - hívja fel a figyelmet a Népszabadság. A kormány eredetileg a nyári adócsomag részeként tervezte, majd később őszre ígérte a jogszabálytervezetet, ami - úgy tűnik - megrekedt az igazságügyi és a pénzügyi tárca közötti egyeztetési fordulók valamelyikében.

A kormányfő tavaly nyári jelzése értelmében becslések szerint mintegy 1000 mrd Ft-nyi külföldi vagyonra vonatkozna az egyszeri 10%-os adó, azaz mintegy 10 milliárd forintnyi adóbevételre tehetne szert az állam elméletileg. Az eredeti tervek szerint úgy lehetett volna egy hazai pénzintézeten keresztül Magyarországra juttatni a pénzt, hogy annak tulajdonosa megőrizte volna anonimitását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés