Előfizetői tartalom

Magyarország az EU-ban: kullogunk, leszakadunk

Portfolio
Magyarország a legfrissebb adatok szerint öt országot előzött meg az EU-25 fejlettségi rangsorában. Ám hiába lépett be az idén két fejletlenebb ország az unióba, e tekintetben nem fog javulni a pozíciónk. A 2006-2008-as időszakban ugyanis valószínűleg Észtország és Szlovákia is megelőzi hazánkat az egy főre jutó GDP tekintetében, és Litvánia is közel lesz hozzá. A fő problémát a foglalkoztatottság jelenti.

Érdekes összehasonlításokra ad alkalmat a múlt év végén megjelent versenyképességi jelentés, melyet az Európai Bizottság minden évben kiad. Bár a kiadvány még nem tartalmazza a 2006-os adatokat, mégis jól látszanak a tendenciák, melyek Magyarország relatív pozícióját tekintve inkább kedvezőtlenek. Magyarország jelenleg a 20. helyet foglalja el az uniós fejlettségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés